Bukmarker - Aplikacija za ljubitelje knjiga


Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo pomogli u realizaciji jednog sjajnog projekta - Bukmarkera - aplikacije namenjene pravim ljubiteljima pisane reči.

Bukmarker je Android i iOS aplikacija namenjena ljubiteljima knjiga, ali ne služi za čitanje e-knjiga. Ona pomaže korisnicima da se informišu, inspirišu, pročitaju postojeću ili postave svoju recenziju o nekoj knjizi ili časopisu i na taj način da formiraju sopstveni elektronski dnevnik čitanja. Bukmarker takođe omogućava povezivanje sa ostalim korisnicima aplikacije koji imaju slične čitalačke ukuse ili potrebe deljenja iskustva čitanja sa drugima.

Korisnici aplikacije mogu vršiti pretragu zastupljenih bukmarker priča o knjigama (po naslovu, autoru, žanru, ISBN broju), oceniti ili podeliti sopstvene utiske o pročitanom sa prijateljima u okviru aplikacije (u virtuelnim čitaonicama), a mogu ih sačuvati u svojevrsnom e-dnevniku čitanja koji imaju uvek uz sebe. Na ovaj način aplikacija upotpunjuje čitalačko iskustvo osoba svih uzrasta, a naročito je pogodna za učenike, studente i njihove nastavnike.

Aplikacija je osmišljena, planirana i realizovana u Gradskoj biblioteci „Vladislav Petković Disˮ Čačak, uz partnerske biblioteke iz Kraljeva, Leskovca, Novog Sada i Sombora. Razvoj aplikacije u 2021. godini podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 
Ostavite komentar

Komentari posetilaca


    Ovaj članak nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar!